scoala de muzica pianoforte
scoala de muzica pianoforte
scoala de muzica pianoforte
scoala de muzica pianoforte

Lectii de canto pentru copii adulti incepatori avansati.

Cursuri de canto personalizate in functie de nivelul de cunoastere muzicala si de genul muzical preferat al fiecaruia.

O lectie de canto dureaza 50 de minute.

Bucuria de canta cu vocea este suficienta pentru a incepe studiul. Nu aveti nevoie de cunostinte muzicale pentru a lua lectii de canto in cadrul Scolii de Muzica PianoForte.

De ce? Pentru ca lectiile de canto din cadrul scolii nostre de muzica se adreseaza atat celor aflati la inceput, cat si celor avansati, indiferent de varsta, care doresc sa aiba parte de o educatie vocala profesionista. Prin urmare, sunt binevenite:
persoanele care doresc sa puna accentul pe ceea ce inseamna exercitii vocale, experimentand in acelasi timp placerea de a canta, odata cu destinderea si starea de mai bine pe care le ofera cantatul cu vocea.
persoanele care nu s-au gandit sau n-au urmarit niciodata sa se integreze in structurile deja existente de tip cor sau cursuri de canto pentru ca li s-a spus ca nu au ureche muzicala sau acuratetea vocala necesara, sau pur si simplu li s-a spus ca falseaza, canta fals; noi le propunem un spatiu si o abordare unde acestea vor putea progresiv sa isi calibreze trupul si vocea, sa-si educe auzul, astfel incat sa guste la modul cel mai direct din placerea de a canta cu vocea.
persoanele care canta deja si care doresc sa invete o abordare naturala si profesionista a lucrului cu vocea in vederea imbunatatirii prestatiilor lor muzicale.

In acest sens, ca sunteti copii, adolescenti sau adulti, cursurile de canto oferite de Scoala de Muzica PianoForte va invata tehnica vocala naturala, sustinuta de o tehnica respiratorie corecta, dictie, frazare, intonatie, dezvoltandu-va concomitent auzul muzical, agilitatea si prezenta scenica, precum si mobilitatea corporala in general.

In consecinta, a urma lectiile de canto in cadrul Scolii PianoForte presupune:
a redefini contactul cu instrumentul cu care cantam - corpul nostru,
a descoperi in noi insine un alt tip de forta si un alt tip de energie,
a cultiva o voce frumoasa si completa, care sa ne apropie de ceea ce ne este propriu si intim,
a spori increderea in sine si implicit in puterea de a depasi anumite temeri,
a invata sa ne tratam cat mai bine starile de stres cu care suntem confruntati zi de zi.

Lectii de canto pentru incepatori si avansati in Bucuresti.

Contrar prejudecatilor, toata lumea este in stare sa cante, cu conditia ca instrumentul prin care ne exprimam vocal, corpul nostru, sa fie capabil de o respiratie corecta, calma, si un act vocal cat mai precis.

Metoda pe care o aplica profesorul de canto la scoala de muzica in predarea cursurilor de canto presupune in primul rand reasezarea si armonizarea instrumentului emitator al vocii, trupul nostru, cu ajutorul unei tehnici respiratorii ce urmareste sa puna in valoare puterea si verticalitatea unei voci, eliberand tensiunile si emotiile perturbatoare ancorate in tot ceea ce constituie corpul uman. in acelasi timp tinem cont de particularitatile specifice varstei cu predilectie in cazul copiilor si adolescentilor, a caror voci sunt in continua transformare.

Pentru a reda corpului miscarea supla si dinamismul necesare acestor lucruri, trebuie invatata si practicata respiratia abdominala (diafragmatica), cantecul fiind prelungirea cea mai directa si mai naturala cu putinta a exercitiilor de respiratie si de voce.

De asemenea, cantatul recomandat pentru inceput din punct de vedere al eficientei practice este cel clasic, impostat. Cei care ajung sa stapaneasca tehnica vocala de canto clasic macar in procent de 30%, pot canta apoi pop sau chiar rock in masura de peste 70%. Ca sa cantati trebuie sa sustineti sunetul. Impostatia e de fapt suma sustinerii, rezonantelor si proiectiei sunetului catre auditoriu.

De exemplu, cu cat cantati o nota mai inalta, sunetul trebuie sustinut mai mult. Cu cat cantati o nota mai joasa, trebuie sustinut mai temeinic, altfel pierdeti prezenta sunetului si nu se mai aude. in sus, e vorba de frecventa de vibratie, sunetul cantat pe octava superioara presupunand o dublare a frecventei de vibratie pentru corzile vocale.

Cine sustine aceasta dublare? Toate procesele musculare si chimice din corpul nostru implicate in aceste tehnici. De aceea aveti nevoie de un profesor de canto care sa va ajute sa va insusiti exercitiile vocale. E un proces necesar evolutiei dumneavoastra muzicale, ajungand sa cantati foarte bine si fara probleme, dupa ce cunoasteti toate aceste tehnici si apoi le "uitati", adica devin reflexe in momentul cantarii propriu-zise.

Iata un mic demo: fondatoarea Scolii de Muzica PianoForte, profesor Diana Brătan, si soprana Valentina Margaras la Garantat 100% pentru momentul dedicat muzicii clasice:

Cursuri de canto pentru adulti - lectii individuale in Bucuresti

Vocea noastra ne arata ceea ce suntem cu adevarat in profunzime, incat obstacolele care adesea ne impiedica in avantul ei sunt reflexele fricilor noastre, ale "carapacelor" pe care ni le-am construit in timp, pentru a ne proteja in diverse situatii de viata.

De aceea, prin munca depusa in cadrul Scolii PianoForte in vederea descoperirii si cultivarii valentelor vocale proprii fiecaruia, invatam sa cantam frumos, natural si corect, in acelasi timp fortificandu-ne interior, devenind transparenti pentru ceea ce incearca sa se exprime prin noi, in felul acesta imbunatatind acordul dintre viata noastra traita si dorintele noastre cele mai profunde.

Asadar, exercitiile vocale si repertoriul din cadrul lectiilor de canto, sunt adaptate fiecarui participant, in functie de aptitudinile sale, de preferintele sale muzicale si de varsta.

Daca v-am sporit dorinta de a canta prin cele prezentate mai sus, ne bucuram si va asteptam cu drag, in sediul nostru din Bucuresti, pentru a lua lectii de canto sub indrumare profesionista.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player